de-wijven-van-vijf-webAnouk is één van de Wijven van Vijf, een hechte vriendengroep.
Voor elk van hen zal ze door het vuur gaan. Alles gaat haar voor de wind, haar kunst loopt goed en ze heeft in Paul de liefde van haar leven gevonden. Niets kan haar van haar stuk krijgen. Maar wat als niets is wat het lijkt?

Vreemde gebeurtenissen stapelen zich op. Gebeurtenissen die Anouk laten twijfelen aan alles. Haar gezonde verstand, haar vriendschappen en aan haar liefde voor Paul. Zijn haar vrienden wel te vertrouwen? Is haar geliefde wel eerlijk?  Kan ze trouw blijven aan de mensen waar ze zo van houdt en geloven in hun onschuld tot het tegendeel bewezen is? Zelfs als ze overgaan tot moord?

Worstelend met die vraag, wordt ze zelf ook gedwongen om keuzes te maken die ze niet wil.

Is onvoorwaardelijke vriendschap een groot goed of toch een illusie?

Een gedachte over “De wijven van vijf

  1. Wat een dilemma als je goede hart zo op de proef wordt gesteld. Wat heb ik meegeleefd met Anouk en haar verdriet en angsten wanneer haar grootste nachtmerrie werkelijk lijkt te worden. Ik ga niet teveel uitwijden want ik wil niet teveel verklappen, maar wat een ijzersterke thriller! Ik heb soms met het kippenvel op mijn armen en met tranen in mijn ogen tegelijk zitten lezen. Ik hou van de scène waarin de auteur het Sonsbeekpark omschrijft. Ik had Anouk haar hand vast en liep met haar mee. Ik mis alle personages nu al, juist omdat ze een voor een identiek met een eigen karakter zijn. Je kan niet anders dan dat je van ze gaat houden en net wanneer je dat begint te doen… is niets wat het lijkt. Toch?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s